Dzisiaj przepis na niewymagający dużego nakładu energii deser! A żeby było jeszcze bardziej idealnie jest bez cukru i bez glutenu!

 

Składniki:

puszka czerwonej fasoli

3 banany

2 jaja

łyżka masła/oleju kokosowego – co wolicie

2 łyżki kakao

łyżeczka proszku do pieczenia

kilka łyżek mleka (do rozpuszczenia czekolady)

tabliczka gorzkiej czekolady

garść wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Banany zmiksować z fasolą, jajkiem, masłem, kakaem i proszkiem do pieczenia. Przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni – piec przez godzinę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem odrobiny mleka, polać upieczone ciasto i posypać wiórkami.

 

Całe ciasto przygotowane z podanych składników ma około 2000 kcal, czyli dzielimy je na 10 równych kawałków i ze spokojem na podwieczorek po jednym możemy kosztować!

 

Smacznego!