Dzisiaj przepis na niewymagający dużego nakładu energii deser! A żeby było jeszcze bardziej idealnie jest bez cukru i bez glutenu!
puszka czerwonej fasoli
3 banany
2 jaja
łyżka masła/oleju kokosowego – co wolicie
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
kilka łyżek mleka (do rozpuszczenia czekolady)
tabliczka gorzkiej czekolady
garść wiórków kokosowych
Banany zmiksować z fasolą, jajkiem, masłem, kakaem i proszkiem do pieczenia. Przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni – piec przez godzinę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem odrobiny mleka, polać upieczone ciasto i posypać wiórkami.
Całe ciasto przygotowane z podanych składników ma około 2000 kcal, czyli dzielimy je na 10 równych kawałków i ze spokojem na podwieczorek po jednym możemy kosztować!