Sezon grillowy w pełni! Będąc na diecie nie musicie wyrzekać się kawałka mięsa z grilla. Co najlepiej grillować?
Pamiętajcie, aby unikać zbyt mocno spalonych mięs. Grillować należy na tackach, aby tłuszcz nie kapał na rozgrzany węgiel, ponieważ wtedy wydziela się najwięcej rakotwórczych związków. Mięso warto wcześniej zamarynować – lepiej przygotować samemu marynatę niż kupować mięsa gotowe “wzbogacone” w różne konserwanty.
Starajcie się unikać sosów do mięs na bazie majonezów – można go zastąpić jogurtem naturalnym. Zrezygnujcie z tłustych kiełbas, karkówki czy boczku z grilla.
Obowiązkowo do grilla powinna pojawić się sałatka ze świeżych warzyw, porcja antyoksydantów zniweluje szkodliwe działanie związków powstałych w czasie grillowania!
Comments are closed.
Virtual Private Servers
Poza sezonem moim ulubionym typem grilla jest pіaski grill gazowy – pozwala na rуwnomierne rumienienie potraw. Przede wszystkim ¶wieїe produkty, w zaleїno¶ci od sezonu i sklepowej oferty – woіowinк, dorsza, pstr±ga.