Kolejny pomysł na wykorzystanie szparagów! Korzystajcie, bo sezon jest krótki!

Krem z pora i zielonych szparagów z serem lazur

Składniki:

bulion – 1l
szparagi – pęczek
pory – 3 sztuki
ziemniaki – 2 sztuki
ser lazur – 2 plastry
masło – 1 łyżeczka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
świeża kolendra – garść

Przygotowanie:

Zagotować bulion, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pory pokroić w plasterki, podsmażyć na odrobinie masła, dodać do bulionu. Gotować chwilę razem, następnie dodać pokrojone szparagi. Gotować razem 5 minut, zblendować z dodatkiem świeżej kolendry. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z plasterkiem sera lazur. Prosto, szybko i zdrowo!

Smacznego!! 🙂

One Response to “Krem z porów i szparagów”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *